Předplatit časopis Finmag

Roman Burnus

Roman Burnus
Kontaktujte autora
Partner ve společnosti Grant Thornton. Specializuje se na poradenství v oblasti daní a lidských zdrojů, vede týmy mzdového účetnictví a zdanění fyzických osob. Poskytuje poradenství v otázkách týkajících se zdaňování mezd, zdanění příjmů fyzických osob, mezinárodního zdanění expatů, sociálního a zdravotního pojištění a zdanění stálých provozoven. Dříve působil ve společnosti Vorlíčková & Partners či kanceláři ​Rödl & Partner. Je absolventem Fakulty podnikání a managementu VUT v Brně a mezinárodních programů na University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland v Basileji a Technische Universität v Drážďanech.
Jak danit zaměstnanecké akcie? Nejčastější otázky a odpovědi

Jak danit zaměstnanecké akcie? Nejčastější otázky a odpovědi

Zaměstnanecké akciové plány, často označované zkratkou ESOP, rostou na popularitě. Svědčí o tom i množství dotazů, které se týkají i složité problematiky danění zaměstnaneckých akcií. Ve spolupráci s poradenskou společností Grant Thornton přinášíme otázky a odpovědi k ESOP programům, které firmy expertům této společnosti kladou nejčastěji.

31. 7. 2024
Zaměstnanecké akcie z pohledu daní. Komu se vyplatí a proč o nich přemýšlet?Vše o...

Zaměstnanecké akcie z pohledu daní. Komu se vyplatí a proč o nich přemýšlet?

Zaměstnanecké akcie, lépe řečeno zaměstnanecké akciové opční pány (ESOP – Employee Stock Option Plan), si čím dál častěji nacházejí cestu i k menším českým firmám. I přes jisté legislativní překážky přinášejí z pohledu daní celou řadu výhod. Co vlastně ale takové zavedení zaměstnaneckých akciových plánů obnáší? A jak je to se zaměstnaneckými akciemi z pohledu veřejného pojistného? Pojďme se na to podívat podrobněji.

17. 7. 2024