Předplatit časopis Finmag

Nový program pro akceleraci startupů. Na globální expanzi dostanou 215 milionů

Redakce Finmag.cz
Redakce Finmag.cz
30. 5. 2024
aktuality

Agentura CzechInvest přichází s novou aktivitou zaměřenou na akceleraci startupů. Cílem programu Internacionalizace, ve kterém je připraveno celkem 215 milionů korun, je pomoci českým startupům s globální expanzí.

Program Internacionalizace, který plánuje uveřejnit dvě výzvy a potrvá do konce roku 2025, má za cíl podpořit nejméně stovku českých technologických startupů. První výzva bude vyhlášena 31. května, příjem žádostí začne v polovině června. 

V rámci první výzvy se do programu mohou přihlásit malé a střední podniky – technologicky zaměřené startupy a spin-offy. Ty následně budou moci čerpat různé formy podpory podle klíčových aktivit – pre-mentoring, akcelerace, expanze, R&D expanze, a to až do výše tří milionů korun.

„Prostřednictvím agentury CzechInvest, která navazuje na velmi úspěšné programy CzechAccelerator a CzechDemo, chceme podpořit technologické startupy od mentoringu až po samotnou expanzi, a tím zvýšit konkurenceschopnost Česka a prezentaci naší země na globálních trzích jako technologicky vyspělého partnera,“ říká ke spuštění programu Jozef Síkela, ministr průmyslu a obchodu.

Účastníci programu budou moci navštěvovat zahraniční technologické konference, získávat zpětnou vazbu na své produkty a zapojovat se do mezinárodních akceleračních programů. Dalším cílem je také otevírání obchodních příležitostí na nových trzích, inovace produktů a služeb na základě mezinárodního know-how a přenos zkušeností z konkurenčního globálního prostředí.

„Díky spolupráci s předními světovými experty a mentory budou moci startupy zdokonalovat své služby a využívat kapacity globálních technologických parků a vědecko-výzkumných pracovišť. Program rovněž poskytne lepší přístup k zahraničnímu kapitálu,“ uvádí Jan Michal, generální ředitel CzechInvestu, který do čela agentury nastoupil v dubnu.

Zaujali jsme vás? Pokračujte...

Kdy je sport skvělým byznysem a kdy ne? Čtěte v novém Finmagu

Je sport dobrý byznys? Bezpochyby. Když ale je řeč o olympiádě, není to tak jednoznačné. Pořadatelská města totiž stále víc a víc prodělávají. I miliardy dolarů.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

SPORTEM K BYZNYSU

Nejlépe placení sportovci? Michael Jordan, Tiger Woods, Christiano Ronaldo… • Proč se olympiáda stala globálním černým Petrem? • Jak se vrcholový závodník stane vrcholovým manažerem

BYZNYS JE HRA

„Nenapadlo by mě takovou firmu rozjíždět, kdybych neměl ADHD,“ říká Rosťa Novák o úspěšném Cirku La Putyka. • Proč Elonu Muskovi už není do smíchu • Zachránili barokní skvost, teď chtějí manželé Lazarowitz svůj zámek odkázat státu

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Redakce Finmag.cz

Redakce Finmag.cz

O podnikání píšeme v souvislostech, inspirujeme, poukazujeme na klíčové problémy podnikatelů a živnostníků. Úspěch nechceme glorifikovat jen skrze peníze, ale i společenské dopady podnikání. Píšeme o lidech,... Více

Související témata

akcelerátoraktualityCzechInvestexpanzeinovacepodnikánípodnikatelské inkubátorystartupytechnologické firmy

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Kdy je sport skvělým byznysem a kdy ne?

Koupit nejnovější číslo