Předplatit časopis Finmag

Míst je málo, opatrnost převládá. Čím dál míň lidí přemýšlí o změně práce

Redakce Finmag.cz
Redakce Finmag.cz
18. 7. 2024
aktuality

Zaměstnanci v Česku vnímají ochlazení trhu práce, jen šestina ještě letos změní místo. Vyplývá to z průzkumu společnosti Předvýběr.cz.

Jen tři procenta zaměstnanců letos zcela určitě plánují změnu práce, dalších třináct procent o tom uvažuje, ukázal květnový průzkum personální společnosti Předvýběr.cz na základě dat, která sesbírala agentura Talk Online Panel.

„Lidé jsou pochopitelně opatrnější, jejich plány odpovídají současnému slabšímu zájmu firem o nábor nových zaměstnanců,“ vysvětluje František Boudný, ředitel Předvýběru.cz.

Skoro třicet procent lidí míní, že je v současné době složitější najít dobrou práci než před rokem, 21 procent respondentů si víc váží stabilního místa a 15 procent je na vážkách, jestli by případná změna byla opravdu k lepšímu.

Plánujete ještě letos změnit zaměstnavatele?

Hledáte výhodný firemní úvěr? Klikněte ZDE.

rozhodně ano3,1 %
spíš ano13,4 %
spíš ne36 %
rozhodně ne47,5 %

Zdroj: Předvýběr.cz

Třetina zaměstnanců na druhou stranu nemá pocit, že by se v posledním roce situace na trhu práce změnila, pět procent jich uvažuje o změně, protože firmy teď nabízejí spoustu benefitů, aby získaly zaměstnance a pět procent respondentů dokonce tvrdá, že je teď naopak jednodušší najít dobrou práci.

Podle nejnovějších dat Úřadu práce míra nezaměstnanosti v Česku v červnu stagnovala na 3,6 procenta. Volných pracovních míst je pořád míň než zájemců o práci, oproti květnu jich ubylo o 2965 na 263 552.

Zaujali jsme vás? Pokračujte...

Kdy je sport skvělým byznysem a kdy ne? Čtěte v novém Finmagu

Je sport dobrý byznys? Bezpochyby. Když ale je řeč o olympiádě, není to tak jednoznačné. Pořadatelská města totiž stále víc a víc prodělávají. I miliardy dolarů.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

SPORTEM K BYZNYSU

Nejlépe placení sportovci? Michael Jordan, Tiger Woods, Christiano Ronaldo… • Proč se olympiáda stala globálním černým Petrem? • Jak se vrcholový závodník stane vrcholovým manažerem

BYZNYS JE HRA

„Nenapadlo by mě takovou firmu rozjíždět, kdybych neměl ADHD,“ říká Rosťa Novák o úspěšném Cirku La Putyka. • Proč Elonu Muskovi už není do smíchu • Zachránili barokní skvost, teď chtějí manželé Lazarowitz svůj zámek odkázat státu

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Redakce Finmag.cz

Redakce Finmag.cz

O podnikání píšeme v souvislostech, inspirujeme, poukazujeme na klíčové problémy podnikatelů a živnostníků. Úspěch nechceme glorifikovat jen skrze peníze, ale i společenské dopady podnikání. Píšeme o lidech,... Více

Související témata

aktualityfirmynezaměstnanostprácetrh práceúřad prácezaměstnancizaměstnaneczaměstnánízaměstnanost

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Kdy je sport skvělým byznysem a kdy ne?

Koupit nejnovější číslo