Předplatit časopis Finmag

Virtuální sídlo v ČR: Oblibu stvrzuje rekordní aukce domény Virtualnisidlo.cz

PR text
PR text
14. 5. 2024

Virtuální sídla získávají v České republice na popularitě díky své flexibilitě a úsporám nákladů. Tento trend se odráží i v rekordní aukci domény Virtualnisidlo.cz, která se prodala za 152 077 Kč.

Virtuální sídlo v ČR: Oblibu stvrzuje rekordní aukce domény Virtualnisidlo.cz
Zdroj: Leonardo AI

V posledních letech se virtuální sídlo stalo oblíbenou volbou pro mnoho podnikatelů a firem v České republice. Tato služba umožňuje mít oficiální adresu bez nutnosti fyzického prostoru, což je výhodné zejména pro malé podnikatele, freelancery a firmy, které chtějí minimalizovat náklady na provoz kanceláře. Současně zvyšuje mobilitu firem. Ty mají díky virtuálnímu sídlu možnost snadněji měnit místo svého působení bez nutnosti oficiální změny sídla.

Virtuální sídlo poskytuje všechny výhody reálného sídla, včetně možnosti přijímání pošty a označení sídla firmy, což je v souladu s českou legislativou. Podle zákona musí být virtuální sídlo řádně označeno a musí umožňovat přijímání pošty a úředních dokumentů. Tento typ služeb se ukázal být praktickým a efektivním řešením pro mnoho podnikatelů, což vedlo k nárůstu poptávky po kvalitních virtuálních sídlech.

Nový aukční systém domén v ČR umožnil vydražit doménu Virtualnisidlo.cz za rekordní částku

S růstem významu virtuálních sídel v České republice roste i zájem o související domény. Nový aukční systém domén, který byl zaveden 1. května 2024 a je řízen sdružením CZ.NIC, umožňuje zájemcům získat exkluzivní právo na registraci expirovaných a nevyužívaných domén v rámci ccTLD .cz. Aukce se konají denně od 12:00 do 21:00. Právě tento systém se osvědčil i při hledání nového vlastníka domény Virtualnisidlo.cz.

Jak probíhala rekordní aukce domény Virtualnisidlo.cz?

Doména Virtualnisidlo.cz se stala nejdražší vydraženou CZ doménou za celkovou částku 152 077 Kč. Aukce této domény proběhla ve dvou kolech. První kolo se uskutečnilo 6. června, kdy konečná cena dosáhla 95 001 Kč, avšak vítěz aukce svou nabídku neuhradil. Druhé kolo aukce se konalo 27. června za účasti 10 dražitelů. Vyvolávací cena byla stanovena na 100 Kč a po 88 příhozech se doména prodala za rekordních 152 077 Kč. Novým vlastníkem se stal Lukáš Adamec, zástupce služby Mojesidlo.cz a Mojesidlo.sk.

Hledáte výhodný firemní úvěr? Klikněte ZDE.

Lukáš Adamec, zástupce firmy Mojesidlo.cz, se podělil o své zkušenosti a plány po získání domény Virtualnisidlo.cz

Jaký význam má pro vaši společnost získání domény Virtualnisidlo.cz?

Lukáš Adamec: Doména Virtualnisidlo.cz je pro nás klíčovým nástrojem pro rozšíření našich služeb na český trh. Tato doména přesně popisuje naši hlavní činnost a umožní nám efektivněji oslovit české zákazníky, přestože již jednu doménu máme.

Co vás vedlo k tomu, že jste se rozhodli investovat tak vysokou částku do této domény?

Lukáš Adamec: Na Slovensku jsme se etablovali jako lídr v oblasti virtuálních sídel a vidíme velký potenciál i na českém trhu. Investice do této domény je pro nás strategickým krokem, který nám pomůže dosáhnout našich cílů v České republice. Třeba i tím, že nedáme zbytečnou šanci získat tuto skvělou doménu konkurenci.

Jaké máte plány pro budoucí rozvoj vašich služeb na doménách Mojesidlo.cz a Virtualnisidlo.cz?

Lukáš Adamec: Rozhodně velké! Naším cílem je rozšířit naše portfolio služeb a nabídnout českým zákazníkům stejné kvalitní a dostupné služby virtuálních sídel, jako nabízíme na Slovensku. Doména Virtualnisidlo.cz je popisným a generickým názvem, který přesně vystihuje hlavní činnost naší společnosti – poskytování virtuálních sídel. S touto akvizicí bude služba Mojesidlo.cz schopna oslovit širší spektrum zákazníků a posílit svou pozici na trhu.

Kdy je sport skvělým byznysem a kdy ne? Čtěte v novém Finmagu

Je sport dobrý byznys? Bezpochyby. Když ale je řeč o olympiádě, není to tak jednoznačné. Pořadatelská města totiž stále víc a víc prodělávají. I miliardy dolarů.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

SPORTEM K BYZNYSU

Nejlépe placení sportovci? Michael Jordan, Tiger Woods, Christiano Ronaldo… • Proč se olympiáda stala globálním černým Petrem? • Jak se vrcholový závodník stane vrcholovým manažerem

BYZNYS JE HRA

„Nenapadlo by mě takovou firmu rozjíždět, kdybych neměl ADHD,“ říká Rosťa Novák o úspěšném Cirku La Putyka. • Proč Elonu Muskovi už není do smíchu • Zachránili barokní skvost, teď chtějí manželé Lazarowitz svůj zámek odkázat státu

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
PR text

PR text

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Kdy je sport skvělým byznysem a kdy ne?

Koupit nejnovější číslo