Předplatit časopis Finmag

Odhad nemovitosti pro dědictví můžete nově získat i online

PR článek
PR článek
5. 2. 2024

Dědické řízení po smrti blízkého je jednou z nejhorších věcí v životě. Aplikace HYPOX.cz chce část agendy zjednodušit – do pěti minut vám online připraví podklady k ocenění nemovitosti pro notáře.

Odhad nemovitosti pro dědictví můžete nově získat i online
Zdroj: Midjourney

Ať zemřelý zanechal, či nezanechal závěť, dědické řízení je v obou případech zdlouhavý proces, který se může táhnout několik měsíců. Jednou z hlavních priorit notáře je sepsat a vyčíslit hodnotu majetku zesnulého. Zůstatky na běžných účtech, výpisy z investic, pojištění – to všechno jsou dokumenty, které seženete poměrně snadno. Komplikace nastávají, když je předmětem dědictví nemovitost. V takovém případě musíte notáři dodat její ocenění. Kde se dá sehnat?

Odhad nemovitosti zdarma dnes nabízí spousta subjektů – bude vám ale pro dědické řízení stačit? I když pro notáře zpravidla nepotřebujete soudní odhad nemovitosti, ocenění musí mít několik náležitostí. Kromě jasné identifikace nemovitosti musí odhadní cena odpovídat datu úmrtí vlastníka. Aktuální odhad, který nabízejí nejrůznější online kalkulačky vám tedy stačit nebude právě proto, že není ke dni úmrtí.

Jediná aplikace, kde si sami za 5 minut vygenerujete kompletní ocenění nemovitosti a podklady pro dědické řízení, je v současné chvíli online služba HYPOX. V jednoduchém formuláři stačí zadat adresu, vyplnit základní údaje a o zbytek už se postará oceňovací model. Ten má k dispozici data v celé České republice. „Naše oceňovací modely a data již řadu let používají velké tuzemské banky i pojišťovny, ale v HYPOXu je má dnes k dispozici kdokoliv,“ říká zakladatel aplikace Milan Roček a dodává: „S vyřizováním dědictví se pojí stres, proto nám přišlo smysluplné vzít naše data a nabídnout lidem inovativní službu, která jim celý proces zjednoduší. Navíc nemusíte nikomu volat a čekat, až vám ocenění pošle.“ Služba nyní umí připravit podklady pro byty, rodinné domy budou k dispozici během půl roku.

Právě zkušenost s odhady v realitních kancelářích se stala pro novou službu inspirací. Realitky odhady dělají s vidinou další spolupráce a možného prodeje nemovitosti, která je součástí pozůstalosti. „Naším cílem není prodej bytu, zastáváme diskrétní přístup, kdy klientovi nabízíme opravdu jen kvalitní podklady pro notáře a nic jiného. Rozhodně mu za týden nevoláme, jestli zděděnou nemovitost nechce prodat,“ vysvětluje Roček.

Hledáte výhodný firemní úvěr? Klikněte ZDE.

HYPOX.cz
HYPOX.cz
HYPOX.cz

Kdy je sport skvělým byznysem a kdy ne? Čtěte v novém Finmagu

Je sport dobrý byznys? Bezpochyby. Když ale je řeč o olympiádě, není to tak jednoznačné. Pořadatelská města totiž stále víc a víc prodělávají. I miliardy dolarů.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

SPORTEM K BYZNYSU

Nejlépe placení sportovci? Michael Jordan, Tiger Woods, Christiano Ronaldo… • Proč se olympiáda stala globálním černým Petrem? • Jak se vrcholový závodník stane vrcholovým manažerem

BYZNYS JE HRA

„Nenapadlo by mě takovou firmu rozjíždět, kdybych neměl ADHD,“ říká Rosťa Novák o úspěšném Cirku La Putyka. • Proč Elonu Muskovi už není do smíchu • Zachránili barokní skvost, teď chtějí manželé Lazarowitz svůj zámek odkázat státu

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
PR článek

PR článek

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Kdy je sport skvělým byznysem a kdy ne?

Koupit nejnovější číslo