Předplatit časopis Finmag

ALCRON Restaurant přináší prémiové plant-forward menu nového šéfkuchaře

PR článek
PR článek
29. 4. 2024

Ikonický ALCRON restaurant oslavil první výročí své nové éry. Při této příležitosti si oblíbené místo všech milovníků gastronomie připravilo nové zajímavé menu. Jeho autorem je nový šéfkuchař restaurace Alcron, Richard Bielik, osobnost s bohatými profesními zkušenostmi, která přináší svěží vítr na českou gastro scénu.

ALCRON Restaurant přináší prémiové plant-forward menu nového šéfkuchaře
Richard Bielik / Zdroj: Alcron

Richard Bielik je absolventem Vysoké školy hotelové v Praze. Tento inovativní a kreativní šéfkuchař zahájil svou profesní kariéru na rodném Slovensku, následně působil v předních pražských hotelech Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais. Za zmínku jistě stojí i jeho působení v londýnské Kitchen W8 s jednou michelinskou hvězdou nebo podnicích La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro. Jeho posledním působištěm byla restaurace Zem v hotelu Andaz, na jejímž konceptu a úspěchu se podílel od samého počátku.

„Mám rád kreativní prostředí a rozmanitost, proto jsem se rozhodl čelit novým profesním výzvám jako šéfkuchař ALCRON restaurantu. ALCRON je pro mě ikonou, místem s obrovskou tradicí a historií, kde působilo mnoho kuchařských hvězd,“ popisuje Richard. „Líbí se mi, jak místo po renovaci vypadá i jakým směrem se ubírá. Je pro mne velkým zdrojem inspirace a navíc se zde pro mne otevírá opravdu široký prostor, který lze dále rozvíjet.“

Foto: Alcron

Restaurace ALCRON po svém znovuotevření zaměřila svůj koncept plant-forward směrem a nabízí moderní kuchyni, složenou z chuťově bohatých pokrmů na rostlinné bázi. Striktně se však tímto směrem nevymezuje, a tak si na své přijdou i milovníci masa a ryb. Základem plant-forward vaření a stravování jsou zelenina, ovoce, celozrnné obiloviny, luštěniny, ovoce a semínka. Tento směr pracuje s větším množstvím surovin rostlinného původu, nedrží se však přísně veganských ani vegetariánských zásad. Důležitý je v tomto přístupu pozitivní vliv pokrmů na naše zdraví a udržitelnost, která je i neoddělitelnou součástí filozofie hotelu Almanac X Alcron Prague.

Primární koncept se nezmění ani pod taktovkou Richarda Bielika, kterému je tato filozofie vaření velmi blízká. Nové menu bude stavět na lokálních ingrediencích, sezónnosti a převážně rostlinných jídlech. Richard plánuje intenzivní spolupráci s prověřenými místními farmáři, jejichž kvalitní produkty by rád zviditelnil i u široké veřejnosti.

„Mým cílem je představit plant-forward pokrmy v atraktivní podobě. Tak, aby působily lákavě a lidé toužili po tom je ochutnat. Držet se budu svého tradičního pojetí – pokrmy budou lehké, intenzivně vychucené, komplexní. Menu bude vycházet ze sezónnosti a momentální inspirace. Pravidelně bude obměňováno, aby si hosté mohli užít různorodost,“ vysvětluje Richard.

Otevírací doba restaurace duben 2024

Foto: Alcron
  • Pondělí – 12–15 hodin
  • Úterý – 12–15 a 18–23 hodin
  • Středa – 12–15 a 18–23 hodin
  • Čtvrtek – 12–15 a 18–23 hodin
  • Pátek – 12–15 a 18–23 hodin
  • Sobota – 18–23 hodin
  • Neděle – zavřeno

Sledujte nás online

Nové menu v Alcronu kombinuje sezónnost s inovativním přístupem k lokálním surovinám i světovými trendy a oblíbenými technikami nového šéfkuchaře. Výslednou fúzí jsou pokrmy, u kterých hosté ocení nejen lákavý vzhled, ale i plnou chuť a propracovanost – prostě komplexnost v pravém slova smyslu.

Kromě stálého menu, jehož podoba se podle dostupnosti surovin a aktuální inspirace bude pravidelně měnit, zůstane v nabídce Alcronu i lunch menu. Hlavní Richardovou vizí pro tuto oblast je jednoduchost a lehkost. Obědové menu by mělo plnit atributy easy-to-eat, easy-to-go a easy-to-prepare. Zároveň však bude splňovat i ty nejvyšší gastronomické požadavky hostů Alcronu. Klíčovou roli zde opět bude hrát sezónnost, kterou lze v tomto pojetí lépe uchopit.

Richardovým posláním je nabídnout hostům Alcronu zajímavou kuchyni v rodinném, přátelském prostředí s otevřenou atmosférou. V prostředí, kam se budou rádi vracet se svou rodinou, přáteli i obchodními partnery a kde si vychutnají lákavé a chutné pokrmy milovníci masa bok po boku s těmi, co preferují pokrmy na rostlinné bázi. Přijďte se přesvědčit sami!

O značce Almanac

Almanac Hotels je sítí luxusních butikových hotelů s celoevropskou působností.

Pod její křídla aktuálně spadají hotely Almanac Barcelona a nový Almanac X Alcron Prague, který byl slavnostně otevřen v březnu 2023. Ve stejném měsíci byl také otevřen Almanac Palais Vienna a další projekty na sebe nenechají dlouho čekat.

Značka Almanac, která je v majetku vídeňské WSF Group, vznikla z podnětu rodiny Haselbacherů. Almanac není jen dalším hotelem z mnoha, je pokladnicí jedinečných zážitků: je živoucím a svěžím průvodcem po konkrétním městě. Nabízí jedinečnou příležitost proniknout do samého nitra místa a vychutnat si jeho autentické kouzlo. Každý z hotelů sítě Almanac vypráví svůj příběh – příběh, který se skrývá v jeho zdech a promlouvá k nám nejen ústy prvotřídního personálu, ale i prostřednictvím každého, pečlivě zvoleného kousku interiéru.

S otevřením pražského hotelu vstupuje na evropský trh nová luxusní kolekce hotelů s názvem Almanac X. Ta obohacuje původní koncept o nový, požitkářský rozměr: soustředí se na lokální kuchyni a nápoje, je pomyslným průvodcem, představujícím místní lahůdky. Hotel Almanac X Alcron Prague jako první v řadě nabízí svým hostům prémiovou, tradiční, sezónní kuchyni, která vznikla s ohledem na udržitelnost. Důraz je kladen na inovativní a svěží přístup, který nabídne hostům autentické zážitky v zbrusu novém balení.

Jak jde dohromady byznys a medicína? Dočtete se v novém Finmagu

Je medicína byznys? Jak pro koho. „Frustraci mladých lékařů chápu. Nemají ani na chůvu, aby jim pohlídala děti, když pracují,“ říká přednosta chirurgické kliniky Robert Lischke.

Finmag předplatnéZdroj: Finmag

MEDICÍNA A BYZNYS

Jak venkovští praktici nepřicházejí o iluze • Ženy mění medicínu • Nejstarší pražská nemocnice objektivem Alžběty Jungrové • Nejdražší léky na světě • Obézních přibývá, Česko dohání USA.

BYZNYS JE HRA

„Investice do umění se do tabulek nevtěsná,“ říká Pavlína Pudil z Kunsthalle • Nejdražší materiál roku 2023? Hrst štěrku z vesmíru za miliardu dolarů • Ekologie musí být podle Tomáš Nemravy, výrobce dřevěných domů, ekonomická.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo